Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

"Greece" ποίημα του Oscar Wilde

The sea was sapphire coloured, and the sky
Burned like a heated opal through the air
We hoisted sail the wind was blowing fair
For the blue lands that to the eastward lie.

Eλεύθερη απόδοση του ποιήματος

Η θάλασσα ήταν ένα τόνος στο ζαφειρί, κι ο ουρανός
είχε πυρποληθεί σαν από έναν οπάλιο διάττοντα στον αέρα.
Υψώσαμε πανιά κι ο άνεμος μας φύσαγε στα ίσια
Για τα μέρη του γαλανού που ανατολικά βρίσκονται....
Ελλάδα ...η πιό όμορφη χώρα στο κόσμο!!Για εμάς τους Έλληνες η ομορφότερη.!!


Μια χώρα με θαυμάσιες αντιθέσεις, γεμάτη χρώματα και αρώματα που σου "μαγεύουν" τη ψυχή και συνεπαίρνουν ολόκληρο το είναι σου, σ' ένα συνεχές ταξίδι μέσα στο χρόνο, από το παρόν στο παρεθλόν.
Η χώρα της Φιλοσοφίας, της Σκέψης, των Ολυμπιακών αγώνων και των Αγωνιστών. Η χώρα με την τόσο συγκλονιστική ιστορία....
Βλέπει κάποιος μιά υδρόγειο και παρατηρεί ότι η Ελλάδα είναι μιά τόσο μικρή κουκίδα στο πλανήτη...κι όμως αυτή η μικρή κουκίδα έχει γεννήσει έννοιες όπως η δημοκρατία, ο πολιτισμός,το πνεύμα. το δίκαιο!!Η μοναδική χώρα στο κόσμο που κατάφερε να φτιάξει περίτρανους και λαμπρούς πολιτισμούς και να διαγράψει τη δική της ιστορία ,ταξιδεύοντας σαν ένα μικρό καράβι στο απέρνατο γαλάζιο,ένα καράβι που μετέφερε όλες τις Μεγάλες ιδέες σε όλο το κόσμο και αναπτύχθηκαν πολιτισμοί που άλλαξαν το ρού της ιστορίας του κόσμου...αυτό το καράβι είναι η Ελλάδα!!!


Απολαύστε ενα μοναδικό βίντεο που δείχνει όλες τις ομορφιές της πατρίδας μας και το οποίο αξίζει να σημειώσουμε δεν γυρίστηκε απο κάποιο ελληνικό ιδιωτικό ή κρατικό τηλεοπτικό σταθμό,αλλά απο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι ...


Χρειάστηκαν 85 ώρες πτήσης για να δημιουργηθεί αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα!!

Η μουσική είναι από τους Βαγγέλη Παπαθανασίου, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Ευανθία Ρεμπούτσικα και Κυριάκο Καλαϊτζίδη.

Music is by Vangelis Papathanasiou, Stavros Xarhakos, Giannis Markopoulos, Evanthia Reboutsika and Kyriakos Kalaitzidis.


(Πηγή: Aformes.gr)